Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum-Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chciałbym zadać pytanie dot. Technikum.

Sam sie mam zamiar wybrać ale..

Już kończe Gim oddawaliśmy "aplikacje" i wybrałem technik mechanik

Ale do rzeczy jest mało osób zapisanych do tej klasy na 1 priorytecie (Na 2 i 3 znacznie więcej) ale zazwyczaj niewiele idzie z dalszych priorytetów. I Pytanie czy klasa powstanie?

A 2 pytanie to czy jeśli dostanie się do 1 i 2 priorytetu to moge sobie wybrać gdzie iść?

Bo jak nie będzie klasy na 1 priorytecie to niewiem co sie dzieje dlatego sie pytam

Z góry thx.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

W Podaniu napisałeś główny kierunek i poboczny w razie gdyby nie było miejsc.

Klasy w Technikum mogą być łączone czyli z kilku kierunków złączą Was w jedną klasę i będziecie mieć razem lekcje podstawowe, a na lekcje Zawodowe będziecie chodzić osobno, każdy na swój kierunek. Jeżeli klasa nie powstania to Szkoła będzie musiała wysłać pismo lub skontaktować się z Tobą telefonicznie, aby dać Ci szansę na przepisanie się na drugi kierunek.

Opublikowano

@UP

Dobrze mowisz z tym laczeniem klas. Moja klasa czyli technicy pojazdow samochodowych zostalismy polaczeni z technikami elektrykami. Zawodowe mamy dzielone a te podstawowe razem. Tylko w pierwszej klasie mielismy jeszcze dzielony angielski i niemiecki ale teraz w drugiej juz razem mamy.

A co do tematu to moze tez byc tak ze jezeli bedzie za malo osob na dany kierunek to klasa moze w ogole nie powstac :/

Opublikowano

A jak się dostane na 1 i 2 priorytet to moge wybrać sobie szkołe tak?

Bo nauczyciel infy mi mówił że jak sie dostane na oba moge iść sobie np . na ten drugi (Który mi bardziej zaczął odpowiadać)

Opublikowano

A jak się dostane na 1 i 2 priorytet to moge wybrać sobie szkołe tak?

Bo nauczyciel infy mi mówił że jak sie dostane na oba moge iść sobie np . na ten drugi (Który mi bardziej zaczął odpowiadać)

Możesz wybrać, ale musisz to zgłosić przed rozpoczęciem roku i rozpiski klas(czyli końcówka Sierpnia).

Opublikowano

jak bedzie was mniej niz 18 osob to zrobia klase integracyjna.

Klasy integracyjne są w szkołach z oddziałami integracyjnymi. W zwykłym technikum nigdy by taka nie powstała.

Opublikowano

Możesz wybrać, ale musisz to zgłosić przed rozpoczęciem roku i rozpiski klas(czyli końcówka Sierpnia).

To wiem 5 lipca bd wiedział gdzie sie dostane a do 10 dowieźć papiery do wybranej szkoły

Thx ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...